Hakkımızda
Kristal Büfe ilk şubesini 1962 yılında Taksim'de açan Türkiye'nin ilk hamburger markasıdır. 1982 yılında önce kendi işletmelerimizin mutfağını bir adreste toplayarak, üretim ve dağıtımını yapan firmamız, bugün ürün sertifika ve üretim izinlerini alarak, hem isim hakkı alan hem de uygun gördüğü işletmelere ürünlerinin satışını yapmaktadır.
Günümüz hızlı tüketim sektörüne yetişebilmek ve yüksek kar edebilmek için nerdeyse %70 i katkı maddesiyle yapılan ürünler, büyük küçük bir çok işletmede malzeme olarak kullanılmaktadır.
İşletmemiz %100 dana ve kuzu eti ve %100 tavuk etiyle hazırladığı ,ekmek ve baharat karışımlarıyla katkı maddesi bulunmayan %100 doğal ürünleriyle bu pazarda güvenli adımlarla ilerlemektedir
Günümüz hızlı tüketim sektörüne yetişebilmek ve yüksek kar edebilmek için nerdeyse %70 i katkı maddesiyle yapılan ürünler, büyük küçük bir çok işletmede malzeme olarak kullanılmaktadır.
İşletmemiz %100 dana ve kuzu eti ve %100 tavuk etiyle hazırladığı ,ekmek ve baharat karışımlarıyla katkı maddesi bulunmayan %100 doğal ürünleriyle bu pazarda güvenli adımlarla ilerlemektedir
Kurucumuz
Ahmet Yazıcı 15.08 1939 Rize Çayeli doğumlu. Evli, 5 çocuk, 10 torun babasıdır. İş hayatına bulaşıkçılıkla başlamış, ilk tecrübelerini , çok güzel mezeler ve yemekler yapan Koça ustanın yanında edinmiştir. İlk dükkanını askere gitmeden 18 yaşında Şehzadebaşı'nda açmış. Burada büyük tecrübeler kazanmıştır.
Askerlikten sonra, iki kardeş Sirkeci de bir büfe açmış. 5-6 sene beraber çalıştıktan sonra, Ahmet Yazıcı oradan ayrılarak taksimde 12 metre kare bir dükkan açmıştır. Burada meyve suyu ve hamburger yapmaya başlamış. Hamburger çok beğenilmiş ve çok satılmaya başlamıştır.
Zaman içinde bir çok yerde büyük dükkanlar açmıştır. 1930'lu kuşaklardan 1980'lilere kadar anılarda her zaman yeri olmuştur.
Ahmet Yazıcının kendi ağzından :
"Biz kaliteye önem veriyoruz. Hamburgerciler çoğalmış, fakat kalite azalmıştır. Gençler bizi tanımıyor. Bu yüzden imalata yöneldim. "
Ahmet Yazıcı 4 Şubat 2016 tarihinde vefat etmiştir.